Pași simpli pentru a avea un mariaj fericit

Pași simpli pentru a avea un mariaj fericit

Nu-ți trebuie două facultăți pentru a avea un mariaj fericit și nici să se ajungă la divorț ca să știi că ești într-o căsnicie nefericită. Există o diferență colosală între a fi căsătorit și a fi fericit în mariaj. 

Iată câțiva pași simpli care să te ajute să ai un mariaj fericit: 

1. Alege să ierți. Iertarea este o alegere, nu vine de la sine. A ierta nu înseamnă a uita, ci a privi umanul din om, cu greșelile la care este supus și cu defectele pe care le are. Mai mult decât atât, a ierta înseamnă a alege să amplifici părțile bune, calitățile și comportamentele pozitive ale partenerului.


2. Ajustează-ți așteptările. Partenerul tău nu e perfect. Nimeni nu este, nici măcar tu. Nu va fi nici măcar tânăr pentru totdeauna. Nu va spune și nu va face întotdeauna ceea ce te aștepți sau în felul în care ai vedea tu. Nu va fi niciodată precum ultima reprezentare a masculinității propusă de Hollywood. Dar va fi el, va fi așa cum poate și cum circumstanțele vor dicta. Ajustează-ți așteptările și acceptă-l cum e, accentuează aspectele pozitive și comunică ceea ce te deranjează.

3. Susținere reciprocă.
Susține-ți partenerul în caz de boală sau de pierdere a jobului și acceptă susținerea lui când ai nevoie. Când știi că ai un umăr pe care să pui capul în siguranță și o mână care să te ajute, se creează o legătură vie și indestructibilă între voi.

4. Cedează în favoarea celuilalt.
Nu mereu, nu renunța la principiile și visurile tale. Dar când îl vezi pe el mai încrezător și mai sigur pe o idee, lasă-l pe el să ia decizia. Urmează-l. S-ar putea să fie direcția bună pentru amândoi.

5. Oferiți-vă unul altuia prezumția de nevinovăție. Când îți spune ceva ce tu interpretezi negativ, încearcă să privești partea bună și să nu o iei personal sau ca o ofensă. E important să fii convins că nu are intenții rele, pur și simplu e om și se întâmplă să nu fie așa cum te aștepți, uneori.

6. Puneți-vă în pielea celuilalt. Empatia este extrem de importantă în orice relație interumană, dar cu atât mai mult într-un mariaj. Doar pentru că ceva nu este semnificativ pentru tine, nu înseamnă că și celălalt simte la fel. E esențial să vă înțelegeți și să țineți cont de nevoile fiecăruia dintre voi.

7. Formați o echipă. Sunteți voi doi împotriva lumii. Când vă țineți de mână, nimic nu poate interveni între voi. Dar și când sunteți despărțiți, legătura emoțională trebuie să fie la fel de puternică. Sunt atât de multe aspecte care pot separa soțul de soție. Programul. Copiii. Joburile. Banii. Prieteniile. Dar la finalul zilei, trebuie să fiți recunoscători că ați supraviețuit provocărilor. Împreună.

Lasă un răspuns

Close Menu