Principiile unui mariaj așa cum ai visat dintotdeauna

Principiile unui mariaj așa cum ai visat dintotdeauna

Ne plac căsătoriile făcute din dragoste, nu din interes. Credem în iubirea adevărată, arzătoare, ce unește două inimi atât de diferite, și totuși atât de strâns legate una de cealaltă.

Nimeni nu poate promite o viață întreagă împreună, nimeni nu poate ști cât va ține un mariaj sau dacă va ține. Dar vrem ca măcar începutul să fie făcut cu promisiunea că vor fi unul pentru celălalt atât cât e să fie, că vor încerca să țină și cu dinții de relația lor, că vor lupta și că se vor iubi cu patimă până la final.

Viața e o luptă, iar iubirea e viață.

Cine crede că odată ajuns într-o relație sau într-un mariaj s-a aranjat și nu mai are nevoie să caute, să surprindă, să intrige, să fie mai bun în fiecare zi, nu a înțeles principiul comuniunii. Și-anume că trebuie să lupte zi de zi, să-l câștige și să-l recâștige pe celălalt. Să mențină iluzia eternității aprinsă cât mai mult posibil. Pentru că în iubire nu există moarte. Nici măcar sentimentele nu mor. Se estompează, se transformă, se metamorfozează. Dar nu mor.

Dar dincolo de sentimente… ce ține doi oameni împreună pe termen lung? Ce face un mariaj să reziste tuturor intemperiilor și neînțelegerilor inerente?

  1. INTEGRITATEA

Integritatea este primul pilon al unui mariaj de succes. Este un aspect critic în construirea mariajului și necesită mult efort pentru a asigura o structură solidă. Este numit, de asemenea, angajament sau onoare. Pentru ca mariajul vostru să fie așa cum l-ați visat, trebuie să fie fundamentat pe principii comune, care vă sunt amândurora „vitale” și la care nu vreți să renunțați sub nicio formă.

Cele mai importante și mai bune decizii pe care le luați în viață sunt bazate pe valorile și credințele voastre individuale. Când amândoi împărtășiți aceleași credințe și valori, și sunteți dispuși să trăiți pe baza lor împreună, atunci puneți bazele fundației mariajului vostru.

 

  1. RESPECTUL

Respectul și încrederea într-un mariaj coexistă. Nu e posibil să ai una fără cealaltă. Când amândoi considerați că aveți aceleași valori și credințe, sunteți implicați în relație și aveți încredere unul în celălalt în orice circumstanță. Astfel, respectul este al doilea pilon al unui mariaj de succes.

Soția de obicei cunoaște modul în care soțul ei va acționa într-o anumită situație și, implicit, el știe cum ar acționa ea în aceeași situație. Acest lucru se naște din legătura creată între cei doi, ambii parteneri având încredere în faptul că împărtășesc aceleași valori și credințe și că vor reacționa în consecință.

 

  1. REZISTENȚA

Al treilea pilon, rezistența, este mai puternic decât angajamentul însuși. Este foarte simplu să dai cu piciorul la tot ce ai construit, la tot ceea ce te leagă de persoana aleasă. Este ușor să vezi doar părțile negative ale partenerului, să te axezi doar pe ceea ce nu merge. Și să pui stop. Să te desparți de omul drag sau să divorțezi. Dar de câte ori nu ați auzit pe cineva trecut printr-un divorț că ar fi putut să facă lucrurile mai bine, că și-ar dori să fi luptat mai mult sau să nu fi renunțat.

E mult mai dificil să reziști, să fii acolo, să lupți în continuare cu tine însuți, cu modul în care gândești, să fii atent la comportamentul tău înainte de a-l critica pe celălalt.

Prin urmare, dragilor, fiți integri, respectați-vă partenerul, aveți încredere în el și rezistați. Relațiile, mariajul sunt o provocare, ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să ne depășim limitele și să devenim cea mai bună variantă a noastră. Așadar, nu renunțați la iubirea voastră.

 

 

Lasă un răspuns

Close Menu